• Kontaktni odvetnik zavarovalnice ARAG SE
  • info@odvetnik-zalec.si
  • Pokličite: 040 171 304

 

Gospodarsko pravo

Gospodarsko pravo je širok skupek pravil in vsakodnevnih poslovnih odnosov med pravnimi subjekti. V okviru gospodarskega prava nudim zastopanje pravnim subjektom in samostojnim podjetnikom posameznikom pri poslovanju, sklepanju gospodarskih pogodb, zavarovanju plačil in drugih pravnih poslih in odnosih v katera stopajo gospodarski subjekti v vsakodnevnem poslovanju. Strankam svetujem pri sklepanju in izvajanju gospodarskih pogodb in uveljavitvi pravic iz teh pogodb, varujem položaj upnika ali dolžnika, kupca, izvajalca ali dobavitelja. Strankam svetujem pri iskanju primernih zavarovanj in svetujem ter izvedem potrebne postopke sklenitve zavarovanj oziroma posredujem pri sklepanju le teh in tudi poskrbim za unovčitev danih zavarovanj, v kolikor so izpolnjeni vsi pogoji.
Strankam pravno svetujem in jih zastopam pred sodišči v pravdnih in nepravdnih postopkih na vseh stopnjah sojenja. Stranke zastopam in jim svetujem, ter v celoti vodim postopke izterjave in izterjave dolga. Za stranke vodim izvršbe v Sloveniji in na podlagi evropskega izvršilnega naloga. Stranke zastopam in jim svetujem tudi v postopku povrnitve nastale škode bodisi navadne, bodisi poslovne škode nastale z ravnanjem nasprotne stranke.
Ker za uspešno in zakonito poslovanje niso odločilna le urejena razmerja s kupci in dobavitelji, ampak tudi z zaposlenimi podjetjem nudim zastopanje in svetovanje tudi na področju delovnega prava, prava varstva osebnih podatkov in medijskega prava, ter predpisov s področja varstva potrošnikov.
Po predhodnem dogovoru za gospodarske subjekte in samostojne podjetnike posameznike organiziram in izvedem tudi izobraževanje iz delovnega področja.
Primeri posameznih storitev s področja gospodarskega prava:

  • statusno gospodarsko pravo in postopki ustanovitev družb,
  • izdelava gospodarskih pogodb,
  • zastopanje v gospodarskih sporih,
  • pravne storitve s področja gradbeništva (gradbene pogodbe in spori),
  • zastopanje v arbitražah in mediacijah,
  • sestave poroštvenih pogodb, meničnih pogodb in ostalih pogodb o zavarovanju terjatev,
  • zastopanje v izvršilnih postopkih.Arag

odvetniska zbornica slovenije

Uradne ure

Ponedeljek - petek
od 9.00 do 14.00

Za sestanek izven uradnih ur, pokličite

 

 

Kontakt z nami

Odvetnik Kristjan Žalec,
Zadružna cesta 33
8340 Črnomelj

05 99 55 006

040 171 304

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

9.00 do 14.00