• Kontaktni odvetnik zavarovalnice ARAG SE
  • info@odvetnik-zalec.si
  • Pokličite: 040 171 304

 

Stvarno pravo in nepremičninsko pravo

Neurejena lastniška razmerja, težave z etažnimi lastniki, neurejena zemljiškoknjižna stanja, delitev solastnine, zamolčane služnosti, nujna pot in druge težave in nevšečnosti povezane z uživanjem in lastništvom nepremičnin ureja stvarno pravo. Strankam nudim svetovanje in zastopanje v vseh postopkih, upravni ali civilnih, s katerimi bom zavaroval lastninsko pravico stranke. Za lastnike ali uporabnike služnosti lahko sestavljam pogodbe o ustanovitvi stvarne ali oseben služnosti in poskrbim za vpis v zemljiško knjigo.
Strankam svetujem in sestavljam pogodbe tudi na področju usklajevanja zemljiškoknjižnega stanja z dejanskim in svetujem, ter sestavljam pogodbe o menjavi zemljišč in pogodbe o uskladitvi zemljiškoknjižnega stanja z dejanskim.
Z vsem opisanim je povezano tudi področje prava nepremičnin, ki zajema predvsem prenos lastninske pravice na nepremičnini oziroma vse načine pridobitve lastninske pravice. Strankam nudim popolne storitve prenosa lastninske pravice na drugo osebo, ki zajema pridobitev potrdil o namenski rabi, sestavo pogodbe, prijavo pristojnemu davčnemu organu in podajo predloga za vpis v zemljiško knjigo. Svetujem in zastopam tudi pri prodaj in nakupu kmetijskih zemljišč, kjer je postopek bolj formalen in je obvezna objava ponudbe na oglasni deski Upravne enote, ki mora pravni posel tudi potrditi.
Vse več pravnih in fizičnih oseb zahteva od upnikov zavarovanje terjatve v obliki hipoteke na nepremičnini. Hipoteka se ustanovi s pogodbo o ustanovitvi hipoteke in mora biti vpisana v zemljiško knjigo za kar poskrbim v pisarni.
Primeri storitev s področja:

  • sestava prodajnih pogodb za nepremičnino,
  • sestava pogodb o ustanovitvi služnosti, hipoteke,
  • vložitev tožbe na priposestvovanje lastninske pravice,
  • vložitev tožbe in zastopanje v postopku priposestvovanja služnosti,
  • zastopanje v postopku urejanja nujne poti, idr.Arag

odvetniska zbornica slovenije

Uradne ure

Ponedeljek - petek
od 9.00 do 14.00

Za sestanek izven uradnih ur, pokličite

 

 

Kontakt z nami

Odvetnik Kristjan Žalec,
Zadružna cesta 33
8340 Črnomelj

05 99 55 006

040 171 304

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

9.00 do 14.00