• Kontaktni odvetnik zavarovalnice ARAG SE
  • info@odvetnik-zalec.si
  • Pokličite: 040 171 304

 

Varstvo osebnih podatkov

Področje osebnih podatkov in varovanje, zbiranje in obdelovanje le teh je izredno dinamično in kompleksno zaradi razvoja informacijskih tehnologij.
Pri fizičnih osebah je možnost poseganja in zlorabe osebnih podatkov vse večja, saj moderne tehnologije, nepoznavanje področja in tudi morebitna neprevidnost pri varovanju osebnih podatkov omogočajo relativno lahko poseganje v podatke.
Ravno zaradi opisanega morajo pravne osebe, podjetniki posamezniki in tudi drugi subjekti spoštovati več pravnih predpisov in na njihovi podlagi izdelati kataloge osebnih podatkov, ki jih zbirajo in obdelujejo in tudi prijaviti v zbirko podatkov pri Informacijskem pooblaščencu.
V odvetniški pisarni nudim pravno zastopanje in svetovanje na področju zbiranja, obdelovanja, posredovanja in zaščite osebnih podatkov. Pravnim osebam in samostojnim podjetnikom svetujem in izdelam pravilnik o varovanju osebnih podatkov in vse relevantne izjave in jim svetujem v postopkih pred Informacijskim pooblaščencem. Fizičnim osebam pa svetujem na področju varovanja osebnih podatkov, spreminjanju osebnih podatkov pri upravljavcih zbirk. Pravno varstvo in svetovanje nudim na civilnem, kazenskem, upravnem in ustavnem področju.
Pomembno področje je tudi dostop do Informacij javnega značaja. Zakon določa kdo so zavezanci za posredovanje informacij in katere informacije so javnega značaja. Strankam svetujem in jih zastopam na področju dostopa do informacij javnega značaja in jim nudim pravno svetovanje in zastopanje ob morebitni zavrnitvi dostopa do informacij javnega značaja, pritožbah zoper odločitev Informacijskega pooblaščenca in v upravnem sporu.
Posamezni primeri storitev:

  • pravno svetovanje in pravno pomoč v postopkih pred Informacijskim pooblaščencem,
  • pravno svetovanje in pravno pomoč v postopkih v zvezi z dostopom do informacij javnega značaja,
  • pripravo pravnih aktov in svetovanje na področju osebnih podatkov (Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov, Katalog zbirke osebnih podatkov, Pogodba o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov pri izvajanju videonadzora, ipd.).Arag

odvetniska zbornica slovenije

Uradne ure

Ponedeljek - petek
od 9.00 do 14.00

Za sestanek izven uradnih ur, pokličite

 

 

Kontakt z nami

Odvetnik Kristjan Žalec,
Zadružna cesta 33
8340 Črnomelj

05 99 55 006

040 171 304

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

9.00 do 14.00