• Kontaktni odvetnik zavarovalnice ARAG SE
  • info@odvetnik-zalec.si
  • Pokličite: 040 171 304

 

Delovno pravo

Delovno pravo ureja širok spekter odnosov med delavci in delodajalci. Gre za zelo široko področje, ki ni urejeno le z zakonom o delovnih razmerjih, ampak tudi z ostalimi zakoni, kolektivnimi pogodbami in podzakonskimi predpisi. Najpogosteje pride do spora med delavcem in delodajalcem pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Pri tem je zelo pomembno, da tako delavec kot delodajalec še pravočasno poiščeta pomoč odvetnika, saj je postopek izpeljan pred samo odpovedjo pogodbe o zaposlitvi ključen za zakonito odpoved.
Delodajalec mora delavcu izplačati vse z zakonom ali pogodbo o zaposlitvi dogovorjene zneske plač, regresa, dodatkov, nagrad in ostalih stroškov dela, saj jih delavec drugače lahko zahteva po sodni poti. V odvetniški pisarni nudim pravno svetovanje in zastopanje delavcem v postopkih zoper delodajalce.
V okviru dejavnosti pa svetujem in dajem konkretna navodila in napotila tudi kadrovskim službam družb. Kadrovskim službam družb in samostojnim podjetnikom posameznikom nudim svetovanje in sestavljanje internih aktov povezanih z delovnim procesom, sistematizacijo delovnih mest, sestavljanju pogodb o zaposlitvi, vodenje postopkov odpovedi delovnega razmerja, vodenje disciplinskih postopkov in druga opravila povezana z delavci.
Primeri storitev s področja:

  • sestava pogodbe o zaposlitvi,
  • prenehanja delovnega razmerja,
  • priprava internih aktov delodajalca
  • delodajalcem svetujemo pri pripravi vseh internih aktov, kot so kolektivne pogodbe in ostali akti s področja zaposlovanja
  • zastopanje v postopkih z denarnimi zahtevki (zahtevek za izplačilo neizplačanih plač, regresov, dodatkov, odškodnin, odpravnin itd.) idr.Arag

odvetniska zbornica slovenije

Uradne ure

Ponedeljek - petek
od 9.00 do 14.00

Za sestanek izven uradnih ur, pokličite

 

 

Kontakt z nami

Odvetnik Kristjan Žalec,
Zadružna cesta 33
8340 Črnomelj

05 99 55 006

040 171 304

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

9.00 do 14.00