• Kontaktni odvetnik zavarovalnice ARAG SE
  • info@odvetnik-zalec.si
  • Pokličite: 040 171 304

 

Upravno pravo

Upravno pravo določa pravila in postopke po katerih državni organi, javni zavodi in tudi nekateri gospodarski subjekti javnega prava odločajo o pravnih pravicah in koristih fizičnih in pravnih oseb. Najpogosteje se fizične osebe srečujejo z upravnimi postopkom v primeru gradnje in pridobivanja gradbenega dovoljenja, prodaji kmetijskih zemljišč, dobivajo odločbe različnih inšpekcijskih služb, pri odmeri komunalnega prispevka, …
Še posebej je pomembno, da gospodarske družbe pri svojem poslovanju upoštevajo vse upravne predpise in podzakonske predpise, saj v nasprotnem primeru hitro postanejo stranka inšpekcijskega postopka.
Po drugi strani pa so tudi osebe javnega prava in nosilci javnih pooblastil zavezani k spoštovanju številnih aktov in lahko se pojavi dvom o tem kako razlagati posamezno pravilo.
Strankam, to je pravnim in fizičnim osebam, osebam javnega prava in nosilcev javnih pooblastil nudim pomoč, svetovanje in zastopanje v upravnih postopkih. Nudim pa tudi zastopanje v postopkih pridobivanja raznih dovoljenj (gradbenega dovoljenja, delovno dovoljenje, …) in tudi sestavljanje vlog za pridobivanje le teh.
Primeri posameznih storitev s področja:

  • sestavljanje zahtevkov in vlog,
  • zastopanje v inšpekcijskih postopkih,
  • zastopanje pred drugimi upravnimi organi,
  • pridobivanje različnih soglasij in dovoljenj.

Arag

odvetniska zbornica slovenije

Uradne ure

Ponedeljek - petek
od 9.00 do 14.00

Za sestanek izven uradnih ur, pokličite

 

 

Kontakt z nami

Odvetnik Kristjan Žalec,
Zadružna cesta 33
8340 Črnomelj

05 99 55 006

040 171 304

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

9.00 do 14.00